luni, 30 august 2010

Brosele, un accesoriu cazut in desuetudine?

Vă mai aduceţi aminte de casetele cu bijuterii ale mamei şi ale bunicii în care găseam nelipsitele broşe argintii sau aurii cu pietre ce imitau perlele sau pietrele semipreţioase multicolore? Broşele pe care femeile le primeau de 1 şi de 8 Martie şi pe care le purtau în piept, asortate cu eşarfele sau cu pălăriile?



O femeie care purta o broşa originală, cu pietre preţioase sau semipreţioase, era considerată o femeie în ton cu moda, avea un aer şic şi bărbaţii întorceau capul după ea în semn de admiraţie, iar femeile din invidie.







Broşa dădea un aer de distincţie şi îţi lăsa impresia că persoana care o purta avea bun gust şi ştia să aprecieze lucrurile de calitate.


Astăzi acest accesoriu a căzut într-un oarecare con de umbră şi doar femeile mai în vârstă îndrăznesc să le mai aşeze pe o eşarfa, sau chiar şi în piept, în timp ce tinerele preferă fluturaşii şi floricelele din cauciuc sau ceramică, confecţionate de mână.


Totuşi o parte dintre creatori au redescoperit farmecul broselor şi au început să le adapteze modei timpurilor noastre : broşele de vară sunt confecţionate din voal, mătase sau saten alipite pe nasturi coloraţi sau sclipicioşi, iar cele destinate anotimpului rece sunt făcute din stofă sau jeans iar nasturii sunt acoperiţi cu material.


Cârcotaşii ar putea spune că nu pot fi comparate cu broşele din aur sau argint care ne-au îmbogăţit imaginaţia în copilărie, însă cu siguranţă le putem considera un element de originalitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu