duminică, 22 august 2010

Schitul Bran

De regulă atunci când te gândeşti la regiunea Bran-Moeciu, îţi vine în minte aglomeraţia de la castelul lui Dracula, sutele de turişti străini cu aparate de fotografiat chinuindu-se să îşi facă loc în microbuzul plin de praf şi tarabele cu suveniruri ce te aşteaptă cu generozitate să cumperi obiecte, mai mult sau mai puţin utile.




Însă daca îţi da ghes curiozitatea să mergi 2-3 km mai departe până în satul Simon, vei avea ocazia să păşeşti într-o altă lume : după ce ai trecut de agitaţia de la Bran vei avea senzaţia că ai păşit în împărăţia liniştii şi a cerului senin.



Pe la mijlocul satului vei descoperi un indicator, prea puţin vizibil, pe care scrie Schitul Bran 45 de minute, varful Omu 7 ore. Evident dacă nu ai o condiţie fizică prea bună vei opta pentru traseul cel mai mic şi te vei avânta pe drumul pentru maşini ce te conduce la destinaţie. Urcuşul este relativ uşor, cea mai mare parte a traseului fiind prin pădure, pe la umbră, iar porţiuni mai abrupte vei descoperi doar atunci când vei ajunge aproape de coama dealului. De o parte şi de alta orizontul este străjuit de dealuri şi de munţi, iar mirosul fânului cosit şi fanarele ţăranilor îţi vor aduce aminte de casa bunicilor. La capătul celor 45 de minute vei descoperi un schit modest, ce nu are nimic în comun cu opulenţa suratelor sale, farmecător prin simplitatea lui şi mai cu seamă pentru că nu găseşti magazine de suveniruri religioase.




La întoarcere poţi opta pentru drumul mai însorit destinat drumetiilor montane, ce coboară abrupt de pe creastă dealului aproape de capătul satului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu