joi, 19 august 2010

Dreptul de a beneficia de servicii medicale de calitate, un drept incalcat ?

Elevii si studentii sunt invatati, la putinele cursuri care mai pot fi numite astfel, ca fiecare om are drepturi si obligatii... evident intr-o societate ca cea in care traim noi omul isi clameaza drepturile si isi uita cu desavarsire obligatiile. Astfel profesorii te invata ca fiecare om are obligatia de a plati o anumita suma pentru asigurarile de sanatate si ca ea se aduna intr-un cont de unde este distribuita in sistemul de sanatate. Teoria pare cat se poate de normala si simpla, insa cum pe noi practica de omoara observam ca statul ori nu este capabil sa isi determine majoritatea cetatenilor sa plateasca asigurarile, ori stoarce cat se poate, prin duble impuneri, acolo unde se poate.




Si poate ca am fi de acord si cu asta, daca atunci cand ai merge in spitale ai beneficia de un act medical profesional, daca personalul ar fi amabil si nu ai fi nevoit sa te bati pentru a obtine un loc intr-un pat.



In schimb statul ce face? Cheltuie o multime de bani, care sunt in definitiv si banii nostri, pentru a forma niste cadre medicale carora nu este capabil sa le ofere un loc de munca si un salariu decent, iar medicii dupa ce au beneficiat de instruire gratuita isi cam iau talpasita prin tari straine unde sunt platiti mai bine.



Mai face fel de fel incercari nastrusnice pentru a resuscita sistemul de sanatate, insa nu ii da prin minte ca ar trebui sa modernizeze sau sa mai construiasca spitale, ori sa le doteze cu aparatura moderna.



Si atuncea eu ca cetatean onest, care platesc luna de luna niste bani, stau si ma intreb daca nu ar fi cazul sa ma simt furata in mod "legal" sau sa imi simt lezate anumite drepturi fundamentale precum dreptul de a beneficia de un act medical de calitate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu