joi, 19 august 2010

Resuscitarea bibliotecii Cantemir

Atunci cand privesti cladirea moderna situata pe strada Viitorului, la numarul 52 iti vine cam greu sa crezi ca acolo se ascunde o filiala a bibliotecii metropolitane ; toata lumea isi aminteste de biblioteca Dimitrie Cantemir ca de o institutie adapostita de o cladire darapanata, cu rafturi vechi si aer inchis.




Daca aspectul exterior te uimeste peste masura, atunci cand patrunzi in interior ramai de-a dreptul consternat atunci cand constati ca fondul de carte, desi oarecum restrans are o valoare deosebita si acopera domenii din cele mai diverse.



Biblioteca poseda atat o sectie pentru copii cat si una pentru adulti si o sala de conferinte. Desi este permisul gratuit peisajul este de-a dreptul dezolant : de cate ori am fost pe acolo am vazut doar cativa intelectuali de varsta a treia care veneau sa imprumute carti si nu de multe ori m-am simtit precum o oaie neagra, precum o paria a societatii acesteia moderne, ratacita printre rafurile cu carti ingalbenite.



Si uneori stau si ma intreb a nu stiu cata oara de ce ar tebui sa mai citim, sa mai invatam sau sa obtinem diplome, daca de fapt sutem condusi de niste analfabeti?



Daca mai exista bucuresteni pasionati de lectura, biblioteca Dimitrie Cantemir ii asteapta cu usile larg deschise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu