sâmbătă, 9 octombrie 2010

Ce este România?

Ce este România? O ţară în care minciuna, răutatea, lăcomia și trufia au pus stăpânire. În anul 2008, atunci când criza mondială(căreia marii economiști mondiali nu puteau să-i țină piept) se amplifică în fiecare zi, conducătorii noştri se băteau cu pumnii în piept spunând că România are resurse financiare, iar criza nu ne va afecta. De ce au trebuit să mintă? Raspunsul este cât se poate de simplu: anul 2008 era, pentru noi, un an electoral.
Imediat ce partidul portocaliu a ajuns la putere a venit vestea ce mare : Romania se afla în recesiune economică. Grație conducătorilor noștri competenți ne-am scufundat într-o mare de datorii, datorii pe care tot cetățeanul simplu trebuie să le suporte. Se aduc la cunoștintă măsurile anticriza printre care creșterea TVA la 24% , scăderea brutală a pensiilor și salariilor, disponibilizări în sistemul bugetar, impozitarea drepturilor de autor precum și a altor venituri. „CESifo Group”, centrul de cercetare în domeniul economiei, a relatat faptul că măsurile anticriză stabilite de Romania sunt cele mai ineficiente din întreaga lume, alături de masurile luate de alte țări, precum Bolivia, Letonia și Venezuela.
Începe drama României. Prețurile cresc exploziv, inclusiv cele ale alimentelor. De asemenea mulți sunt executați silit fiindcă nu mai au suficiente resurse pentru a plăti obligațiile și îndatoririle, iar alții trăiesc cu 10 lei două zile. Peste tot se aude binecunoscuta „lozincă” : „Dacă nu-ți convine mai ia-ți un job”. E greu să găsești unul, dar două? Astfel că sărăcia scoate în stradă mii de români: profesori, polițiști, medici, mineri, pensionari pentru a-și striga nemulțumirile. Este culmea ironiei ca cei care îi inițiază pe copii în tainele diferitelor discipline, ca cei care asigura ordinea și siguranța, ca cei care ne vindeca trupurile, să fie umiliți prin diminuarea salariilor mizere pe care deja le aveau. Ce i-ar mai motiva acum pe profesori să instruiască elevii și să creeze adevarați piloni ai societății?
Trăim într-o societate obtuză și defectuoasă, o societate al cărei viitor este dirijat de o grămajoară de oameni care au o anumită culoare politică, o societate ale cărei legi sunt votate fraudulos, trăim într-un stat al cărui președinte ne invită să părăsim țara dacă nu ne mai convine traiul de aici, într-o țară în care tâlharii, criminalii, cei corupți, parcă, beneficiază din partea statului de protecție.
By IONIȚĂ ANA-MARIA, BUCUREȘTI, STUDENTĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu